2011.0708d.

Saragiolo kaimas - Toskanos regionas Skanuliai įdomuliai riestainiai su anyžiais / Biscoti con anice

RIMANTĖ: Jei mylėti, tai karalienę, jei vogti, tai milijoną, o jei kepti, tai... 115 riestainių :P

  • 10 kg miltų („O“ tipo, jei itališkų arba tiesiog rupesnių nei įprasta, jei lietuviškų)
  • 3,5 litro itin tyro alyvuogių aliejaus
  • 300 g druskos
  • 100 g anyžių smulkintų
  • 50 g šviežių mielių

Sumaišome sumaišome, kol turime tinkamą kočioti tešlą. Čiumpame vieną jos kampą, atsignybame gabalėlį, rankomis iškočiojame iš jo slieką ir jį suraitome riestainio forma. Ir taip – vieną šimtą penkiolika kartų. Paskui nugriūname ir miegame kokį pusvalandį... Kai atsikeliame, užkaičiame puodą su vandeniu, šiam užvirus sumetame riestainiukus ir laukiame, kol iškils. Išgraibome kiaurasamčiu, sudedame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.

Apdžiūvusius sudedame į kepimo formą ir šauname krosnin, kuri alsuoja 200-210 laipsnių karščių...atata... 40 minučių praleidę ten ir – DĖMESIO – gerai iškepti raitytieji turi būti sausi, kieti bei... gardūs visą mėnesį. Vat.

Skanuliai įdomuliai riestainiai su anyžiais
Logo