2011.0606d.

Netoli Saturnia miestelio - Toskanos regionas Alessios receptai

RIMANTĖ: Alessia – tai mūsų puikiosios vietinių produktų krautuvėlės IL FRANTOIO (el.p. bianchilusini@gmail.com) šeimininkė. Na, tos pačios, iš kurios vaikai nešasi dovanas.

Krautuvėlę ji turi jau septynerius metus, o prasidėjo viskas nuo to, kad jų šeima gamino (ir iki šiol gamina) alyvuogių aliejų. Ėmė prekiauti. IR alyvuogių aliejus „apaugo“ sūriais, dešromis, uogienėmis, medumi, vynais bei likeriais. Ir sausainėliais. Tiksliau, tokiais morengais su riešutais, kuriuos jau kelinta naktis sapnuoju...

Taigi taigi, receptėliai. Pradėkime nuo pačių paprasčiausių. Gaminti nieko nereikės, tiesiog tepti šį bei tą ir kąsti dideliais kąsniais :)

Šviežią avių pieno sūrį (Il formaggio pecorino fresco) ragaukite su Aitriųjų paprikų uogiene :) ( Confettura di Peperoncino Rosso), o brandintą (Il formaggio pecorino stagionato) – su svogūnų marmeladžiuku (Confettura di Cipolle). Chi chi, laukite tęsinio ;)

Alessios receptai
Logo