2011.0708d.

Saragiolo kaimas - Toskanos regionas Duonos gimimas

RIMANTĖ: Ir vėl Mindaugui nesimiegojo. Trečią ryto kėlėsi, ėjo pas Sandro (svetingosios šeimininkės Karinos draugas) į kepyklą ir... fiksavo duonos gimimą... Toskanietiškos, tos, be druskos ( ji puikiai akompanuoja visiems prošiutams ir salsičioms :))), paskui duonos su aliejumi, duonos be druskos ir be aliejaus, bet su... aha, dar riestainių su anyžiumi (šitie tai mano mylimiausieji nuo antro kąsnio).


Duona be druskos/Il pane sciocco

  • 2 kg miltų (tų pačių „O“ tipo, jei itališkų arba tiesiog rupesnių nei įprasta, jei lietuviškų)
  • 50-60 g mielių
  • Vandens tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet būtų legva minkyti

Viską sumaišyti, meiliai išminkyti, suformuoti kepaliukus ir valandėlei, šiltai užklojus, palikti iškilti. Išsipūtėlius pašauti 230 laipsnių krosnin maždaug valandai.

Riekti storomis riekėmis ir derinti su puikiuoju itališku kumpiu, dešromis, nes, berods jau minėjome, kad bedruskė duona meistriškai akompanuoja sūrstelėjusioms įvairiaskonėms gėrybėms.

Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas Duonos gimimas
Logo